Mad

Det er vigtigt for børnenes trivsel, at de i løbet af dagen får noget sundt og nærende at spise, så de kan holde til en lang dag.

På Korshøjskolen har vi en skolebod, hvor der kan købes sund mad til rimelig priser. Vi har også en automat med drikkevarer, müslibar, yoghurt m.m., som kan benyttes uden for skolebodens åbningstid. Se menu og prisliste på skolen.

Skoleboden er åben hver dag fra kl. 9.30-10.00 og kl. 11.30-12.15.

Vi har desuden et samarbejde med skolemad.nu hvor der kan bestilles mad til levering på skolen. Læs mere på www.skolemad.nu.

Fødevarestyrelsens anbefalinger – Madpakkehånden

Typisk glemmer vi at købe ind til madpakken, når vi står i supermarkedet og tænker "hvad skal vi have til aftensmad?". Madpakkehånden er en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken, hvis den skal være sund og efterleve de officielle kostråd.

En god og sund madpakke består af fem ingrediensgrupper – en for hver finger. Husk derfor "hånden", når du køber ind, og når du smører madpakken.

Hånden består af:

  1. grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg
  2. brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  3. pålæg – kød, ost eller æg
  4. fisk – mindst en slags fiskepålæg
  5. frugt – det friske og søde

Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme madpakken i morgen. F.eks. kan du bruge gårsdagens rester af:

  • kyllingelår
  • fiskefrikadeller
  • pizza
  • råkostsalat
  • madtærte

Du kan læse mere om madpakkehånden her.